top of page

Pre-Productie

Providing Everything You Need

Schrijven

Idee & afspraken

Premisse

Heb jij een idee of wil jij gebruik maken van onze diensten? Dan plannen wij samen met jou een gratis intakegesprek! Tijdens het gesprek proberen wij zoveel als mogelijk ons in te leven in jou verhaal & idee. Wij zorgen ervoor dat mogelijke obstakels en problemen creatief worden opgelost. Samen proberen we het kader van de foto/film/videoproducties duidelijk te krijgen.

Synopsis

Wij maken de korte omschrijving van het verhaal of idee waar in staat de inleiding, kern en slot.

Script

Vanuit het script gaan we in op de details van het verhaal of idee. Hierin beschrijven we gedetailleerd het verhaal en de sfeer, stijl, locatie, props, karaktertype, rollen en dialogen.

Locatie scouting

Ons team bepaald en onderzoekt de locaties waar de film/video zal worden op genomen. Wij letten hierbij op: veiligheidsrisico's, omgevingslicht en -geluid, noodzakelijkheid van vergunningen, bereikbaarheid en sfeerfoto's.

Locatie scouting

Ons team bepaald en onderzoekt de locaties waar de film/video zal worden op genomen. Wij letten hierbij op: veiligheidsrisico's, omgevingslicht en -geluid, noodzakelijkheid van vergunningen, bereikbaarheid en sfeerfoto's.

Premisse

Budget, Offerte & Planning

Planning

Na opdracht zullen wij een gedetailleerde planning maken, waarin alle fases en milestones van de filmproductie worden vermeld.

Budget

Samen stellen we met jou de scope, aanpak en het budget vast en komen we uiteindelijk tot een koopovereenkomst. 

Offerte

In de offerte worden de afspraken vastgelegd, inclusief prijsstelling en de afgesproken opleverdatum. Op al onze offertes zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Stapel dossiers
Filmapparatuur

Shotlist, Equipment list, Callsheet & Paper-chase.

Shotlist

Om geen kostbare tijd te verliezen tijdens de foto/film/videoproductie, maken wij vooraf een shotlist. Hierin wordt exact per foto/film/video shot en scene beschreven wat de camerastanden en -bewegingen moeten zijn. Ook wordt hierbij de audio beschreven.  

Equimentlist

Wij maken een lijst voor alle benodigde materialen voor de foto/film/videoproductie. Hierin zijn benoemd: camera-, audio-, lichtequipment, props en kostuums.

Callsheet

Per draaidag wordt er door ons een nieuwe callsheet gemaakt. Hierin leggen we vast wat er op die draaidag moet plaatsvinden. Belangrijke items zoals: wie, wat, waar, hoe en wanneer, komen in de callsheet te staan.

Paper-chase

Vaak zijn er voor het maken van een film/video licenties, vergunningen en/of een quit-claims nodig. Deze documenten kunnen wij geheel voor u verzorgen.  

bottom of page